KNX predstavlja globalno priznati standard u današnjoj digitalnoj eri potražnje za pametnim kućama i pametnim zgradama. Potreba da se efikasno i neprimetno kontroliše i nadgleda više uređaja kao što su osvetljenje, grejanje, bezbednosni sistemi i audiovizuelna oprema
progresivno raste.

KNX, što je skraćenica od Konnex, je otvoreni protokol dizajniran da obezbedi jedinstvenu platformu za komunikaciju između različitih uređaja i sistema. Prvi put je predstavljen 1999. godine i od tada je postao svetski standard koji omogućava besprekornu integraciju i kontrolu različitih komponenti automatizacije unutar kuća, zgrada, pa čak i naselja.

KNX je svestran i kompatibilan. Omogućava integraciju tehnologija različitih proizvođača, osiguravajući da uređaji različitih brendova mogu da komuniciraju i rade zajedno besprekorno. Ovo omogućava korisnicima da biraju iz različitog spektra kompatibilnih proizvoda, izbegavajući odabir samo jednog dobavljača.

Jedna od ključnih osobina KNX-a je njegova sposobnost da kontroliše i automatizuje različite sisteme koristeći jednu infrastrukturu, što ga čini veoma isplativim rešenjem. Bilo da se radi o kontroli osvetljenja, HVAC-a (grejanje, ventilacija i klimatizacija), sigurnosnih uređaja ili upravljanja energijom, on pruža jedinstvenu platformu za lako i efikasno upravljanje ovim sistemima. Uz KNX, korisnici mogu daljinski da kontrolišu i nadgledaju svoje uređaje preko korisničkog interfejsa, kao što je pametni telefon, sa bilo kog mesta na svetu. Štaviše, KNX nudi fleksibilnost i skalabilnost, omogućavajući lako proširenje i modifikaciju sistema automatizacije prema promenljivim potrebama korisnika. Ovo osigurava da vlasnici kuća i preduzeća mogu da prilagode i unaprede svoje sisteme automatizacije bez muke oko prepravljanja ili zamene postojeće infrastrukture.

KNX je rešenje za budućnost koje garantuje dugoročnu održivost u automatizaciji kuća i zgrada. Od poslovnih prostora, hotela, univerziteta pa do bolnica upotreba KNX tehnologije omogućila je bolje upravljanje energijom, povećanu sigurnost i poboljšan komfor i udobnost. KNX je revolucionaran koncept automatizacije kuće i zgrada. Njegov otvoreni protokol, kompatibilnost i fleksibilnost učinili su ga izborom broj jedan za one koji traže sveobuhvatne i pouzdane sisteme automatizacije.

Uz KNX korisnici mogu da uživaju u pogodnostima, udobnosti i energetskoj efikasnosti koju pametne kuće i zgrade mogu da ponude, a sve to istovremeno obezbeđujući dugoročnu održivost i sigurnost u budućnosti.

Ukoliko želite da transformišete svoj životni ili radni prostor u pametna okruženja naš stručan tim Vam je na raspolaganju, pozovite nas na 063/455-122!

Zatražite povratni poziv

Naš tim će vas kontaktirati što je pre moguće kako bi razgovarali o vašim problemima.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Naše usluge

Pozovite nas odmah

Tu smo za sve vaše probleme sa strujom!

POZOVITE NAS: +381-63-455-122